måndag 21 mars 2011

cupcakes


GÖR SÅ HÄR:
Färdigt på: 20 min Ingredienser


1. Grundrecept:

100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
1 1 nypa salt


2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, Tips på fyllningar och frostings:

Äppel och kanelmuffins med crumble, Blåbärsmuffins, Cream cheese frosting, Chocolate frosting

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!


ÄLSKAR Cupcakes. Det är hela grejen med hur dom är gjorda och hur dom ser ut! Dom är så himla söta och fina. Så finns inte annat än att älska dem :)

Kärlek och frid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar